بسم الله الرحمن الرحیم
به گزارش خبرگزاری فارس، ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۳۷ خطوط هوایی کشور اوکراین در اولین ساعات صبح چهارشنبه 1398/10/18 با صدور اطلاعیه ای، این حادثه را ناشی از خطای انسانی دانست و اطمینان داد بلافاصله مقصر آن را به سازمان قضایی نیرو های مسلح معرفی نماید. نگارنده معتقد است علی رغم بیانیه ستاد کل نیرو های مسلح و مصاحبه شجاعانه سردار حاجی زاده فرمانده هوا و فضای سپاه پاسداران که مسئولیت این حادثه را به عهده گرفت، گفتنی های بسیاری در این میان است. باید گفت سردار حاجی زاده به خاطر بلوغ ی از آبرویش برای نظام اسلامی هزینه کرد و مسئولیت حادثه را پذیرفت. اما این در حالی است که مستندات بسیاری ثابت می کند عوامل مشکوکی زمینه های این حادثه را فراهم کرد. در این یادداشت به ابعاد مختلف آن خواهیم پرداخت.  
1- در ماده 10 قانون هواپیمایی کشوری عنوان شده که وظیفه کنسل شدن پرواز‌ها در موارد امنیتی و نظامی به عهده اداره کل هواپیمایی کشوری» با تصویب هیات وزیران است. حال سوال این است چرا با وجود مخالفت نیروهای مسلح با پرواز هواپیما های مسافربری، اداره کل هواپیمایی کشوری پرواز های روز چهارشنبه را لغو نکرد؟         این در حالی است که در زمان برگزاری راهپیمایی ها، تجمع های اعتراضی، رژه های نظامی و. اداره کل هواپیمایی کشور پروازها را برای احتیاط لغو می کند و یا چندین ساعت تمامی پروازها را به تاخیر می اندازد.
2- بنا به گفته مسئولان نظامی سامانه‌ ای کشور که به وسیله آن هواپیمای اوکراینی هدف قرار گرفته، سامانه پدافند موشکی تور-ام۱ است که به وسیله موشک 9 ام 330 هواپیما را مورد اصابت قرار داده است. تور-ام۱ سامانه پدافند موشکی ارتفاع پایین و متوسط ساخت روسیه است که برای مقابله با انواع اهداف هوایی و شامل هواپیما، بالگرد، مهمات و بمب های هدایت شونده، موشک ‌های کروز و. طراحی و ساخته شده است. سرعت موشک و همچنین فاصله کمی که با هواپیما داشته است، به هیچ عنوان اجازه این را نمی دهد که فردی بخواهد تلفن همراه خود را روشن کند و از ماجرا فیلمبرداری کند. نکته قابل تامل در فیلمی که از این حادثه گرفته شده این است که بدون هیچ هیجان و اضطراب و واکنش کلامی ست و به نظر می رسد فیلمبردار منتظر وقوع چنین حادثه ای بوده است. در ادامه ماجرا این ویدئوی کاملا مشکوک در کمتر از چند ساعت به دست رومه نیویورک تایمز رسید.
3- در شرایط حساس جنگی که ایران برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم دهها موشک به سمت پایگاه های آمریکایی شلیک کرده بود، چرا هواپیمای مسافربری که ارتباطش با برج مراقبت قطع شده بود، با حالت تهاجمی به سمت پایگاه نظامی حرکت کرد؟ اگر دچار نقص فنی شده بود، باید به سمت نزدیک ترین فرودگاه حرکت می کرد. از آن جایی که مسیر هواپیماهای مسافربری کاملا مشخص و از قبل تعیین شده است، حرکت آن با حالت تهاجمی به سمت پایگاه نظامی و عبور از خط قرمز آن عادی نسیت و کاملا مشکوک به نظر می رسد.
4- چرا در زمان نزدیکی هواپیما به پایگاه نظامی، رادار پدافند هوایی، هواپیما را موشک کروز نشان داده بود؟ چرا مسئول پدافند هوایی برای استعلام تایید یا عدم تایید حضور موشک کروز نتوانسته با نهاد بالادستی خود ارتباط بگیرد؟ کارشناسان بسیاری معتقدند آمریکایی ها با جنگ الکترونیک امواج راداری و دستگاه ارتباط رادیوییِ پدافند هوایی را هک کرده بودند. و با فرستادن پارازیت در کار آنها اخلال ایجاد کرده بودند. باید در نظر گرفت که همه ی این شرایط دست به دست هم داد تا مسئول پدافند هوایی در کمتر از ده ثانیه مجبور شود خود تصمیم بگیرد. هیچ شکی نیست که تصمیم وی اشتباه بود. اما مطمئنا نمی توان صرفا او را مقصر دانست. چرا که هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر او دست به ماشه نمی برد، حادثه وحشتناک تری اتفاق نمی افتاد. به نظر می رسد اگر پدافند هوایی اقدام نمی کرد، عوامل نفوذی هواپیما را به پایگاه نظامی می کوبیدند و منفجر می کردند و با نابودی بخشی از زیرساخت های نظامی کشور، انفجار مهیب و گسترده ای رقم می زدند که شاید هزاران کشته برجای می گذاشت و تمام جغرافیای تهران را تحت تاثیر قرار می داد. همان نفوذی هایی که همکاران دیگرشان آن روز در نهاد های دولتی، علی رغم مخالفت نیرو های مسلح، به هواپیماها اجازه پرواز داده بودند.
5- ممکن است این سوال به ذهن برسد که چرا نفوذی ها دست به چنین کاری زدند؟ پاسخ این است که آمریکایی ها علی رغم تهدید ترامپ مبنی بر حمله نظامی به 52 نقطه ایران، خوب می دانستند که نمی توانند به ایران حمله کنند. ترامپ به هیچ عنوان نمی خواست در سال انتخابات 2020 وارد جنگ فراگیر با جمهوری اسلامی ایران بشود. آمریکایی ها می دانستند اگر ماجراجویی جدید و بزرگ ترین قمار زندگی دونالد ترامپ به جنگی تمام عیار با ایران تبدیل شود، تمام پایگاه های نظامی شان در منطقه را از دست خواهند داد، امنیت اسرائیل به شدت تهدید خواهد شد، احتمال بستن تنگه هرمز از طرف ایران بیشتر خواهد شد و خلاصه این که هزینه آن برایشان بیشتر از فایده اش خواهد بود. آمریکایی ها بعد از ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس فکر می کردند می توانند با طرح این دروغ که قاسم سلیمانی باعث کشته شدن هزاران نفر در آشوب های آبان ماه شده است، جامعه ایران را دوقطبی کنند و در نهایت ایران را پای میز مذاکره موشکی و منطقه ای بکشانند. اما  اتفاقاتی که افتاد دقیقا برخلاف تصور آنها بود. مسیحیان صهیونیست که همیشه تاثیر زیادی بر تمداران آمریکایی داشته اند، اشتباه محاسباتی دیگری مرتکب شدند. شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در کاظمین، نجف و کربلا با جمعیت باشکوه چند صد هزار نفری و سپس در شهرهای اهواز، مشهد، تهران، قم و کرمان با جمعیت خیره کننده ی چند میلیونی تشییع شدند. ژنرال مک‌ کافری ژنرال بازنشسته چهارستاره ارتش آمریکا، در مصاحبه با ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت: ترامپ از مراسم تشییع ژنرال سلیمانی تا سرحد مرگ ترسید.» نگارنده معتقد است آمریکایی ها که مطمئن بودند نمی توانند پاسخی به حملات موشکی ایران به پایگاه عین الاسد بدهند، تصمیم گرفتند برای ضربه زدن به ایران، مردم عادی را غیرمستقیم و با توطئه ای پیچیده به شهادت برسانند تا حمله موشکی ایران به پایگاه های نظامی آمریکا در عراق را تحت تاثیر قرار بدهند و شیرینی آن سیلی محکم را به کام ایرانی ها تلخ کنند. در ضمن آنها با این عملیات که از طریق عوامل نفوذی به آن دست زدند، قصد داشتند اقتدار و قدرت نظامی ایران را خدشه دار کنند.
6- آمریکایی ها در این توطئه برای بی آبرویی نیرو های مسلح ایران، روی نیروی هوا و فضای سپاه دست گذاشتند. چون نیروی هوا و فضای سپاه پاسداران به فرماندهی سردار امیرعلی حاجی زاده در سال های اخیر در مبارزه با گروه تروریستی داعش، مقابله با کردهای تجزیه طلب درعراق و سرنگونی پهپاد 200 میلیون دلاری گلوبال هاوک عملکردی خیره کننده و خارق العاده از خود نشان داده بودند. در آخرین عملیات هم یکی از بزرگ ترین پایگاه نظامی آمریکا را درهم کوبیدند. عملیاتی شگفت انگیز و ویران کننده که بعد از جنگ جهانی دوم هیچ کشوری جرئت نکرده بود چنین کند. نیروی هوا فضای سپاه پاسداران بارها هیمنه ی آمریکا را شکست و به همین خاطر بود که آمریکایی ها تصمیم گرفتند آنها را با توطئه ای پیچیده در مقابل مردم قرار دهند.
7- این که دشمن از سقوط هواپیمای اوکراینی با شلیک موشک پدافند هوایی خوشحال باشد عجیب نیست. عجیب آن است که ما با بی انصافی موفقیت های دیگرمان در عرصه های نظامی را زیرسوال ببریم. مردم ایران فداکاری ها و خدمات بی نظیر سپاه پاسداران در عرصه های مختلف را با یک اشتباه فراموش نمی کنند. آن هم اشتباهی که زمینه های آن را دشمنان این انقلاب با همکاری عوامل داخلی اش رقم زدند. توجه به این نکته ضروری است که اگر سایه نقد علیه نیرو های مسلح کشور را بیش از حد سنگین کنیم، آنها برای اقدامات بعدی علیه دشمن دچار تردید های فروانی خواهند شد. در این روزها که دشمن از سپاه پاسداران ضربه سختی خورده است، هیچ چیز برایش بهتر از این نیست که دست نیروهای مسلح ایران بر روی ماشه بلرزد.

 

محمد حسین بیات
22/دی/1398

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها